Du er her:

Projekt: MIA-3

Kirkens spydspidser i Nigeria

Udsat nigeriansk kirke beder om hjælp

Hvorfor skal et dansk sogn støtte en afrikansk luthersk kirke, der bliver bedre og bedre til at klare sig selv?

Det er et rimeligt spørgsmål at stille og der er flere svar.

1.     Den lutherske kirke i Nigeria er stiftet af danske missionærer og Viborg Stift har en særlig relation til kirken, da stiftets daværende biskop, Johannes W. Jacobsen, ordinerede kirkens første biskop.

Kirken i Nigeria gentager ofte, at de ønsker relationer med danske sogne og danske kristne og de føler en særlig forbindelse til Viborg stift. Det giver derfor særlig mening for sogne i Viborg Stift at støtte den dybe forbindelse, der er mellem kirkerne.

2.      De kristne i Nigeria er under stort pres fra islam og har brug for hjælp. Særligt den fundamentalistiske gren, Boko Haram, har sigtekornet rettet mod de kristne. Den bedste måde at imødekomme islamisk fundamentalisme og islamisk mission i det hele taget, er at forkynde det kristne budskab om Jesu kærlighed igen og igen.

Kirkevækst midt i kristenforfølgelse, terror og fattigdom
Kristi Lutherske Kirke vokser fortsat hastigt, og i dag har kirken over 2 millioner medlemmer pga. de nigerianske evangelisters ihærdighed: Guds kærlighed til mennesket forkyndes i ord og gerning. Evangelisterne bosætter sig fortsat i nye områder og det skaber resultater; evangeliet deles, landsbyer udvikles, udsatte får hjælp, bønder får nye dyrkningsmetoder, skoler oprettes. Det virker. Animister og muslimer bliver nysgerrige på kirkens budskab og dermed Jesus Kristus.

Evangelisten Timothy Gabayasa fortæller:

”Det er svært at få landbefolkningen i tale, men her lykkes den lutherske kirke. Når jeg kommer til en ny landsby bruger jeg tid på at lære de lokale ledere at kende. Jeg hjælper med at udvikle lokalsamfundet for eksempel ved at skaffe adgang til lægehjælp og lære folk at læse og skrive. Det åbner døren til en god samtale, og landbefolkningen er naturligt tiltrukket af budskabet om Guds kærlighed, og at vi bliver frelst ved nåde.”

Når vi taler om evangelister, er det som regel ægtepar eller familier, der er tale om. Normalt er det manden, der betegnes som evangelisten, men hans kone er lige så vigtig, og børnene spiller også en stor rolle i relationsskabelsen. Naboerne finder hurtigt ud af at der er noget særligt på spil hos deres nye venner: noget nyt og anderledes. De bliver nysgerrige og spørger ind til hvem denne Jesus er, som evangelisterne har fortalt dem om.

Jeres sogn kan gøre drømme til virkelighed for mennesker i Nigeria
Evangelistfamilierne drømmer om at hele landsbyer vender sig mod Jesus Kristus, og de ser mange resultater.I kan være med til at gøre deres drøm til virkelighed ved at give 350 kr. pr. måned til familiernes skrøbelige økonomi.

Indsamlede midler kan sendes til Kirke til Kirke projektets kasserer, Lindvig Osmundsen på
konto 8506 – 0000537101, eller MobilePay: 446700, mærket MIA-3

Mission Afrika
Lyseng Allé 15A