Du er her:

Projekt: ISM-1

Musalaha: Forsoning i Mellemøsten

Musalaha er en organisation, som på kristent grundlag arbejder for forsoning mellem israelere og palæstinensere.

Konkret laver Musalaha blandt andet ørkenture for unge voksne, børnelejre for de mindste og skaber mulighed for, at kvinder kan mødes på tværs af fysiske og kulturelle grænser.

Børnelejrene er et enestående program for israelske og palæstinensiske børn i alderen 8-12 år. Her får de mulighed for i en tidlig alder og på en naturlig og sjov måde at lære den ”anden side” at kende. Børnelejrene giver grobund for venskaber, og børnene kan tage derfra, som nogen der kan være med til at nedbryde de stereotype billeder, hverdagen præsenterer dem for.

Ørkenture er fantastiske til at skabe forsoning. I ørkenen mødes mennesker fra begge sider på neutral grund, hvor de kan lære hinanden at kende. Ørkenturene lærer mennesker at begynde, fortsætte og lede andre i en forsoningsproces og hjælpe dem til at være en stemme for forsoning og for ”den anden side” i de menigheder og grupper, de er en del af. Arbejdet består af undervisning, ørkenture og konferencer.

Kvindearbejdet er Musalahas største arbejde og består af kvindegrupper mange steder i Israel/Palæstina. Kvinder er vigtige ambassadører for forsoning, men de mangler ofte en stemme i deres eget samfund. Musalahas kvindearbejde sætter kvinder i stand til at skabe forsoning deres lokalområder gennem undervisning i lederskab og forsoning og møder med kvinder fra ”den anden side”.

Når I støtter Musalaha, støtter I ikke bare et projekt, men mennesker som ønsker at være levende vidnesbyrd om Jesu’ løfte: ”Salige er de, som stifter fred, for de skal kaldes Guds børn.”

Støt Musalaha – og vær med til at give stemme til dem, som ønsker at pege på en anden løsning end konflikt, krig og splittelse.

Skriv til os på kontor@israel.dk for at høre mere.

Indsamlede midler kan sendes til Kirke til Kirke projektets kasserer, Lindvig Osmundsen på
konto 8506 – 0000537101, eller MobilePay: 446700, mærket ISM-1

Israelsmissioenen