Du er her:

Projekt: BDM-3

Den lutherske Brødrekirke, Albanien

Det begyndte som en lille børneklub med ni børn og tre kvinder, som ønskede undervisning i kristendom. Enhver form for religion havde siden 1967 været forbudt ved lov, da den Lutherske Brødrekirke startede sit arbejde i hovedstaden Tirana i juni 1993.

I dag tæller kirken over 300 medlemmer og virker ud fra kirkecentre i seks byer. Kirkens hovedcenter er i Tirana. Derudover arbejdes der bl.a. i byerne Barthore, Elbasan, Burrel og Pogradec.

De lokale kirkecentre har børneklubber, ungdomsgrupper og kvindegrupper, ligesom der også afholdes ugentlige lægmandsgudstjenester uden deltagelse af en præst. I Burrel og i Progradec har kirkecentrene tillige børnehaver, som hovedsageligt er finansieret af tyske projekter og delvis betalt af børnenes familier. Dertil kommer et voksende socialt-diakonalt arbejde blandt Albaniens fattige.

Klubpige uddannes til præst
Dena Grillo Fortuzi hed en af pigerne, som deltog i den allerførste børneklub i 1990´erne. I dag er hun ved at færdiggøre en teologisk uddannelse. Hun forventes ordineret som præst for kirken i løbet af 2020. Dermed tager Brødrekirken i Albanien endnu et stort skridt i sin udvikling, når Dena bliver den første albanske præst og leder for menighederne i de seks byer.

BDM understøtter ansættelse
BDM støtter den unge kirke med økonomi, kirkebyggeri, lejrcenter, gudstjenester og undervisning. Den Internationale Brødrekirkes generalsekretær Jørgen Bøytler er i dag den albanske menigheds præst og fungerer desuden som mentor og teologisk vejleder for Dena Grillo Fortuzi i forbindelse med hendes studier på det lutherske universitet i Betlehem, Pensylvania i USA.

BDM har lavet en 5-årig ansættelse af Dena fra 1. januar 2019, hvori vi har forpligtet os på at skaffe midler til at betale hendes løn i hele perioden. Det gør vi med støtte fra bl.a. Y´s Mens klubber, sognekirker, menigheder og private bidragsydere i Danmark.

Indsamlede midler kan sendes til Kirke til Kirke projektets kasserer, Lindvig Osmundsen på
konto 8506 – 0000537101, eller MobilePay: 446700, mærket BDM-2

Brødremenighedens Danske Mission