Du er her:

Projekt: BDM-2

Børnehjemmet i Uvira, DR Congo

Med hjælp fra fondsmidler og private donorer har BDM i 2015 opført et børnehjem i Uvira i DR Congo. Her bor 60 børn i fem huse med plads til 12 børn i hvert hus. De 60 børn udgør kun en lille del af de forældreløse børn, der er i området. Rigtig mange børn er forældreløse som følge af en borgerkrigslignende tilstand i landet.

Handicappede børn for et hjem
De raske børn har menighedens medlemmer taget til sig, mens det er langt vanskeligere at få placeret de handicappede børn. Derfor går de 60 pladser på børnehjemmet til børn med forskellige handicaps. Børnene kommer fra et stort opland og er for en stor del polioramte børn, hvor forældrene er omkommet - enten under de stadige stridigheder mellem klanerne eller pga. sygdomme i områder, hvor behandling og medicin endnu ikke er tilgængelige for almindelige mennesker.

Skolegang og husmor
Børnene går i den skole, der er bygget sammen med projektet. Desuden er der en sundhedsklinik i tilknytning til stedet. I hvert hus er ansat en "mor", som varetager ansvaret for husets børn. For relativt små midler er det derfor muligt at give nyt liv og håb til en børnegruppe i DR Congo, som ellers ikke har nogen livs- eller fremtidsmuligheder.

Indsamlede midler kan sendes til Kirke til Kirke projektets kasserer, Lindvig Osmundsen på
konto 8506 – 0000537101, eller MobilePay: 446700, mærket BDM-2

Brødremenighedens Danske Mission