Brødremenighedens Danske Mission

Mission er for os forkyndelse, undervisning og diakoni.

Brødremenighedens Danske Mission (BDM) arbejder i Albanien, Burundi, Rwanda, D.R. Congo og Tanzania. Desuden støtter vi et projekt på Vestbredden i Israel.

BDM er et folkekirkeligt missionsselskab med hjemsted i Christiansfeld

BDM arbejder sammen med Brødrekirker i Albanien, Burundi, Rwanda, D.R. Congo og Tanzania.

BDM har udsendt missionærer til en række forskellige opgaver:

• til Kipili i Tanzania, hvor Janice Leung og Mads Refshauge Jakobsen arbejder med bådmission og evangelisation m.m. i landsbyer i Tanzania ved Tanganyikasøen.

• til DR Congo, hvor pendlermissionær Knud Elmo Knudsen 2-3 gange besøger landet i 2-3 måneder. Her rådgiver han og hjælper til med et sundhedsprojekt, på et børnehjem og i andre projekter, som BDM og Brødrekirken samarbejder om.

• til Kigoma i Tanzania, hvor missionær Rasmus Kjær Jensens opgaver er at understøtte den mobile bibelskole, deltage i børne- og ungdomsarbejdet, støtte ledelsen i Brødrekirken.

BDM sender hvert år 8-10 unge volontører til Tanzania, hvor volontørerne i 4-6 måneder bl.a. arbejder på børnehjemmet Peter’s House i Sumbawanga, Cheke Chea (børnehaveklasse) i Kipili, laver gadebørnsarbejde, varetager undervisning i engelsk på Secondary School og udfører praktiske opgaver i et eller flere af vores projekter. Vi sender også senior-volontører ud på kortere ophold ifm. nogle af vores projekter. BDM har med støtte fra CISU (Civilsamfund i Udvikling) et vigtigt forebyggende 3-årigt sundhedsprojekt – ’Prevention Health Care’ – i mere end 20 landsbyer i D.R. Congo. Arbejdet ledes af nationale medarbejdere sammen med et antal lokale sundheds- og vandkomiteer. Et lignende projekt blev på Tanzania-siden i 2019 overdraget til de lokale myndigheder efter 13 års indsats.

BDM har i samarbejde med samarbejdspartnerne i Albanien, Burundi, D.R. Congo og Tanzania en lang række projekter, hvor vi er helt afhængige af, at enkeltpersoner og menigheder påtager sig ansvaret for økonomisk at støtte disse projekter.

Jens Peter Rejkjær
Generalsekretær


Brødremenighedens Danske Mission
Nørregade 14 • 6070 Christiansfeld
Tlf. 3529 4820 • www.bdm-dk.dk


Aktuelle projekter fra Brødremenighedens Danske Mission

Klik på et billede og læs mere om projekterne!

BDM-1: Kipili Bådmission, Tanzania
BDM-2: Børnehjemmet i Uvira, DR Congo
BDM-3: Den lutherske Brødrekirke, Albanien
Brødremenighedens Danske Mission