Brødremenighedens Danske Mission

Mission er for os forkyndelse, undervisning og diakoni.

Brødremenighedens Danske Mission (BDM) arbejder i Albanien, Burundi, Rwanda, D.R. Congo og Tanzania. Desuden støtter vi et projekt på Vestbredden i Israel.

BDM er et folkekirkeligt missionsselskab med hjemsted i Christiansfeld

BDM arbejder sammen med Brødrekirker i Albanien, Burundi, Rwanda, D.R. Congo og Tanzania.

BDM har udsendt missionærer til en række forskellige opgaver:

• til Kipili i Tanzania, hvor Janice Leung og Mads Refshauge Jakobsen arbejder med bådmission og evangelisation m.m. i landsbyer i Tanzania ved Tanganyikasøen.

• til DR Congo, hvor pendlermissionær Knud Elmo Knudsen 2-3 gange besøger landet i 2-3 måneder. Her rådgiver han og hjælper til med et sundhedsprojekt, på et børnehjem og i andre projekter, som BDM og Brødrekirken samarbejder om.

• til Kigoma i Tanzania, hvor missionær Rasmus Kjær Jensens opgaver er at understøtte den mobile bibelskole, deltage i børne- og ungdomsarbejdet, støtte ledelsen i Brødrekirken.

BDM sender hvert år 8-10 unge volontører til Tanzania, hvor volontørerne i 4-6 måneder bl.a. arbejder på børnehjemmet Peter’s House i Sumbawanga, Cheke Chea (børnehaveklasse) i Kipili, laver gadebørnsarbejde, varetager undervisning i engelsk på Secondary School og udfører praktiske opgaver i et eller flere af vores projekter. Vi sender også senior-volontører ud på kortere ophold ifm. nogle af vores projekter. BDM har med støtte fra CISU (Civilsamfund i Udvikling) et vigtigt forebyggende 3-årigt sundhedsprojekt – ’Prevention Health Care’ – i mere end 20 landsbyer i D.R. Congo. Arbejdet ledes af nationale medarbejdere sammen med et antal lokale sundheds- og vandkomiteer. Et lignende projekt blev på Tanzania-siden i 2019 overdraget til de lokale myndigheder efter 13 års indsats.

BDM har i samarbejde med samarbejdspartnerne i Albanien, Burundi, D.R. Congo og Tanzania en lang række projekter, hvor vi er helt afhængige af, at enkeltpersoner og menigheder påtager sig ansvaret for økonomisk at støtte disse projekter.

Jens Peter Rejkjær
Generalsekretær